ZSPP 2023

PÁTEK 6. ledna 2023

Dnešní dopoledne nám přálo počasí, což jsme využili k intenzivnímu zlepšování našich dovedností. Během dopoledne a odpoledne si další skupiny dětí vyzkoušely snowblady a evidentně si to užívaly. Vzhledem k malé zaplněnosti sjezdovky byl opět prostor pro živý slalom a další aktivity, které dětem zpestřily pobyt na sněhu.

A pak již jen knedlo - vepřo - zelo a odpočinek před odpoledním lyžováním.

Odpoledne svítilo sluníčko :-) ... jen před ním byla mohutná vrstva mraků a pršelo :-( . 

Ale ani to nás neodradilo a naposledy jsme zařízli hrany našich lyží. Poslední "živý slalom", "synchronizované sjíždění" a nácvik "jízdy horské služby".

Ve čtyři jsme byli dostatečně mokří, tak jsme se mohli vrátit do chaty. Předposlední aktivitou byla HRA NA ŠTĚSTÍ a aktuálně děti boří chatu při diskotéce. Mysleli jsme si, že budou sedět stydlivě v koutě, ale to jsme se opravdu mýlili.  :-) :-) :-)

Zítra má autobus přijet v 10h, naložíme věci a do Stěžer přijedeme kolem 12h. Buďte, prosím, u skautské klubovny v 11.45h. Nechte nám volnou ulici pro autobus, aby zde nikdo neparkoval. Pokud by se měl čas měnit, děti vám pošlou zprávu. Připravte pračku, sušičku a hlavně nezapomeňte vyndat botičky z lyžařských bot a pořádně je vysušte. 

.

ČTVRTEK 5. ledna 2023

Huráá, dvakrát huráá. Zaprvé navzdory deštivé předpovědi se nám dopolední lyžování vydařilo a začalo pršet až těsně před naším odchodem na oběd (mimochodem - vaří tu výborně).

A druhé huráá je za naše lyžařské úspěchy. Začátečníci opustili Jurský park a lyžovali na velké sjezdovce s ostatními. Sem tam drobný pád nebo nedobrovolné opuštění vleku, ale před oběděm jezdili s přehledem.  

Po obědě jsme motali lístky na tombolu, protože bylo potřeba přečkat nejsilnější déšť. Na svah jsme vyrazili o půl třetí za občasného mžení a vydrželi lyžovat až do zavření vleků. Někteří si vyzkoušeli snowblady (krátké lyže)

a ostatní cvičili s hady, míči, byli číšníci na lyžích nebo jezdili živý slalom.

Před večeří jsme si zahráli několik her a po večeři měly děti překvapení - cestovatelskou besedu o putování náhorními plošinami Norska.

Bylo to den plný aktivit a zážitků, proto rychle do postelí, ať načerpáme sílu na zítřejší poslední lyžování. 

.

STŘEDA 4. ledna 2023

Dnes  jsme se probudili do zmrzlého rána, na sjezdovce byl krásný manžestr a my jsme se pustili do dalšího tréninku sjezdového lyžování :-) Lyžaři, kteří včera poprvé stáli na lyžích trénovali v "Jurském parku (cvičné sjezdovce) a měli jsme z nich velkou radost, protože byli moc šikovní, zvládli vše, co potebují k dalšímu pohybu na lyžích. Bohužel jsme odpoledne jezdili také v dešti, ale děti nechtěly ze svahu a tak jsme den končili jako hastrmani. Teď sušíme po celé chatě:-) 

ÚTERÝ 3. ledna 2023

Posíláme první pozdrav z hor a máme pro vás všechny dobrou zprávu: „Dnes nikdo na svahu neumrzl. :-)

Při příjezdu krásných 5 stupňů nad nulou, ale na sjezdovce je sněhu dost. Po obědě jsme se ihned vrhli na svah. Lyžaři se rozřadili do skupin a začali se zdokonalováním svých lyžařských dovedností.

Začátečníci nakonec zvítězili nad lyžemi, svahem i zemskou přitažlivostí, a nakonec i nad dětskou sjezdovkou.

Večer nás čekalo několik her a aktivit uvnitř i venku. Po sprše jsme se společně začetli do knižních příběhů a pak hurá do postele načerpat energii na zítra.

Na chatě není signál většiny mobilních operátorů a wifi je pouze v klubovně. Počítejte tedy s omezenými možnostmi komunikace s vašimi dětmi.

.

.