ZSPP 2022

Pondělí

Tak na podruhé to vyšlo. Do Radvanic jsme dojeli po desáté hodině. Před obědem jsme se stihli zorientovat v labyrintu chodeb, zabydlet se a po obědě jsme vyrazili na svah do Radvanic.

Po rozřazení jsme začali cvičit a pilovat své lyžařské dovednosti. V Radvanicích se lyžuje do 17 h, proto jsme se vrátili až krátce před večeří. Stihli jsme jen pár her a šlo se na smažený květák.

Aby toho sportování nebylo málo, využili jsme i místní tělocvičnu a zahráli si vybíjenou a Kin-ball. 

Úterý

Ráno sice - 5 stupňů, ale na svahu nás hřálo sluníčko. Podle vlekaře jsme chytli nejlepší týden této zimy. Méně zkušení lyžaři zůstali v Radvanicích, kde během dneška udělali velký pokrok. Anežka, Sam, Viktorka a Jirka sjížděli bezpečně sjezdovku již dopoledne. Po obědě pokořily sjezdovku Míša a Eliška. Odpoledne ji sjely samostatně, bez pomoci. Kus práce udělal i Jura s Pavlem, kteří zvládnou vyjet sjezdovku a dolů ji sjedou s pomocí dospělého. 

Ostatní odjeli ráno autobusem na větší sjezdovku do Petříkovic. I tam si všichni užili sluníčka, upravené sjezdovky, nejrůznějších cviků a aktivit, které jim pomáhaly vylepšit jejich lyžařské dovednosti. Dnešní večer jsme strávili hraním zábavných společenských a skupinových her. Před spaním se děti zklidnily chvilkou ve společnosti oblíbené knížky. 

Středa

Dnes jsme si hráli, resp. učili se hraním. Od rána opět sluníčko a teplo. Pro snadnější logistiku jsme zůstali na svazích celý den a oběd jsme měli zabalen s sebou. V Petříkovicích jsme trénovali řezaný oblouk a hned po něm děti jezdily s volanty, míči, žížalami a vyzkoušely si řadu cviků, při ketrých bylo hodně veselo. 

Ani na svahu v Radvanicích se nezahálelo. Skupina začátečníku zaznamenala významný pokrok. Všichni samostatně zvládnou sjet svah. Hurááááá. 

Po příjezdu jsme dostali polévku a před večeří jsme si zahráli skupinové hry v tělocvičně. K večeři byly kynuté ovocné knedlíky a pak opět hurá do tělocvičny a k deskovým hrám. Někteří usínali již během čtení své knížky. 

Zítra nás čeká poslední celý den na svahu. Už se těšíme na výbornou snídani a sluníčko, které si všichni užíváme. 

Čtvrtek

Slunce se z mraků dnes úplně ukázalo až kolem poledne, ale alespoň nám vydržel sníh na svahu v lepší kvalitě. Poslední celodenní lyžování jsme využili k dopilování lyžařských dovedností a u mnoha dětí se zlepšení opravdu dostavilo. 

Skupina Citrónů si vyzkoušela jízdu na snowbladech (krátkých lyžích).  Ostatní děti trénovaly formou her s plastovými talíři a pěnovými hady. Zahrály si na číšníky, ufony i čarodějnice, vyzkoušely si živý slalom. Den na svahu nám tak opravdu velmi rychle utekl.

Večer jsme se s Radvanicemi rozloučili řadou her. Obzvlášť ta poslední "Na štěstí" řadu dětí psychicky odrovnala :-).  Únava z nabitého týdne je znát, proto jsme dali večerku dřív. 

Zítra ráno jdeme dopoledne na místní svah, pak se zabalíme a už hurá za vámi domů.

Pátek

Ráno jsme se rozloučili s radvanickým svahem. Někdo jezdil na snowbladech, někdo si vyzkoušel "živý slalom", jízdu ve dvou (nebo v devíti) a někomu se zase líbilo zdolávat terénní nerovnosti. 

Po návratu jsme se zabalili. Kdyby však všichni měli podepsané věci (hůlky, vaky) tak, jak jsme o to několikrát žádali, nemuseli jsme zbytečně ztrácet čas dohledáváním majitele. Po obědě jsme se naložili do autobusu a huráá do Stěžer. 

.

Jsem rád, že jsme odjeli až napodruhé. Letos to bylo poprvé, kdy na ZSPP odjeli všichni přihlášení. Začátečníci se naučili lyžovat a doufám, že se i lyžaři zdokonalili ve svých dovednostech. Navíc jsme "vychytali" nejlepší týden této zimy - počasí nám opravdu přálo. Letos jsme se museli poprat s mnoha překážkami, ale nakonec jsme to společně zvládli výborně. Snad se děti najdou na fotkách a samy vám povypráví ... :-).