ZSPP 2024

Pátek 26. ledna

Ráno musíme po snídaní vyklidit pokoje, a pak vyrazíme naposledy na svah. 
Před obědem sbalíme lyže, kolem 14 h přijede autobus a pojedeme domů. 

Očekávejte nás kolem 15.30 u Beránka. Nechte nám, prosím, volnou přední část parkoviště. 

Půl hodiny před reálným příjezdem vám děti pošlou zprávu s přesnějším časem. 

Počítejte s tím, že děti přijedou v lyžařském oblečení a lyže i přezkáče budou mokré,  proto vše vybalte a vysušte. Po týdnu si opět užijte vaše ratolesti, ale raději počítejte i s tím, že si děti mezi sebou nabraly infekční nálož a lehnou vám. Nemoc se projevuje vysokými teplotami, příp. bolestmi břicha, svalů ... 
Tři děti nám díky nemoci nejely, pro čtyři si přijeli rodiče a jedno odjíždí v pátek ráno. 

Během týdne jsme si sice museli poradit s počasím, nemocemi, ale program byl nabitý a hory jsme si užili :-).
Podívejte se na  fotky a nechte si vyprávět. 

:-)

Čtvrtek 25. ledna

Hurá, dnes bez deště a psího počasí....Dopoledne strávila skupina Mandarinek na snowbladech, ostatní skupinky si prostřídaly další herní pomůcky a lyžovačka byla fun i fajn. Odpoledne proběhlo v podobném duchu. Vše vyvrcholilo závodem v obřím slalomu na osvětlené sjezdovce. V tuto chvíli děti netrpělivě čekají na barevná světla, hustou mlhu a zvuky slibované diskotéky.

Středa 24. ledna

Dnes nás počasí pokoušelo, ale my jsme se nedali. 

Ráno jsme viseli na předpovědi počasí a sledovali, kdy se konečně protrhá obloha a vyrazíme na svah. Venku to pak bylo v pravidelných periodách 10 minut moknutí v deštíku a 20 minut sušení na větru. Ještě, že bylo teplo.

Když jsme odpoledne vyrazili na lyžování, spustil se intenzivní déšť. Děti ho přečkaly v lyžárně pod střechou, a když mrak odešel, hurá na odpolední svah. Dokonce jsme se dočkali i sluníčka (na chvilku). 

Ve škole stav některých tříd hodně prořídl, děti jsou nemocné. Doufali jsme, že jsme infekci unikli, ale přivezli jsme si ji s sebou. Zatím nám odpadla tři děvčata a pevně doufáme, že zbytek osazenstva je dostatečně odolný. 

I přes tyto komplikace a nástrahy jsme toho dnes zvládli hodně. Citróni celý den jezdili na snowbladech (krátkých lyžích), Pomela a Mandarinky cvičily s pomůckami a Grepy (začátečníci) již sjíždí s přehledem velkou sjezdovku. 

Před večeří jsme nastavili snowblady na zítřek pro Mandarinky, vyndali botičky z přezkáčů na vysušení, zahráli jsme si hru Kolečko nebo křížek a teď nás čeká skupinová hra Křížovka a hra Na štěstí.  

.

Úterý 23. ledna

Přes noc sice pršelo, ale ráno přestalo a tak jsme vyrazili v 9h na svah. Během dne i chvíli poletoval sníh. 

Pokračovali jsme v nácviku na svahu. Začátečníci již začali ovládat své lyže, a tak jsme po obědě vyrazili všichni na velkou sjezdovku. Občas sníh, občas krupička. Slunce svítilo, jen jsme ho přes oblaka neviděli. 

Zato se po sjezdovce proháněli boxeři, dopravci balíků, dokonce i ufoni. A zítra  máme v plánu další legrační výukové aktivity.

Po zdravé a lehké svačině jsme hráli rychlé vtipné hry a po večeři posilněni řízkem jsme zdolali i náročnou indiánskou šifru. Další dobrodružství na nás čekalo v oblíbené knížce, pak už snad jen ve snu....Dobrou noc, zítra je taky den.

.

Pondělí 22. ledna

Lehce mrazivé ráno zalité ranním sluncem a Stěžery v bílém. Takovou odjezdovou idylku jsme dlouho neměli.

A druhým bonusem byli rodiče, kteří se doslova vrhli na naše vybavení a naskládali ho do autobusu.  Děkujeme :-) .

Cesta i vyložení proběhlo také hladce, ubytovali jsme se a po obědě vyrazili na svah. Někteří sice přišli před chatu jen ve spodkách, protože nemohli najít lyžařské kalhoty a někdo zase měl obě rukavice pravé. Napodr uhé to všem vyšlo.

Děti si vyzkoušely svah, rozdělily se do skupin a pilovaly své lyžařské dovednosti. Bohužel večer začalo  pršet.  Nám to však nevadilo, protože jsme měli přednášku cestovatele po Bolívii. Bylo to fajn, ale pak rychle do sprch a hajdy do peřin užít si první noc.