Správná pětka 2023

Správná pětka

Páťáci tři měsíce intenzivně pracovali na projektu Správná pětka a výsledky své práce veřejně prezentovali v úterý 20. června. Děti přišli podpořit rodiče, prarodiče, mladší i starší sourozenci a všichni stávající učitelé. Jako speciální hosté se přehlídky projektů zúčastnili pan ředitel Hušek ze ZŠ Kukleny a paní učitelka Michaela Hlavatá, budoucí třídní učitelka dětí na druhém stupni.

Ačkoliv měly děti trému, podařilo se jim ji překonat, a prezentaci svých projektů zvládly výborně. Vzájemně se podporovaly a dodávaly si odvahu.

V letošním roce nám páťáci představili mnoho různých témat. Prim hrály různé sportovní disciplíny jako volejbal, fotbal, florbal, tenis či basketbal. Seznámili jsme se však i s netradičními sporty jako canicross, westernové jezdectví či další jezdecké disciplíny (parkur, western, drezura). Dozvěděli jsme se také, jak správně pečovat o agamy, činčily či zlatého retrívra. Ochutnali jsme výtečný potahovaný dort s piškotovým korpusem a s krémem z mascarpone, obdivovali jsme mravenčí práci odvedenou při tvorbě 3D-origami vázy, navštívili jsme dimenzi End a svět pokémonů. Nahlédli jsme též pod pokličku skautským táborům a folklórnímu souboru Kvítek.

Obecenstvo všechny účastníky odměnilo zaslouženým potleskem. Děti za svou výborně odvedenou práci dostaly na památku tričko s logem projektu. Gratulujeme!