Praha 2023

Právě jsme se vrátili z Prahy a i když nohy pořádně bolí, jsme plni zážitků.

Do našeho hlavního města jsme přijeli vlakem před desátou hodinou. Prošli jsme Václavské náměstí od Národního muzea, přes sochu Sv. Václava až po hranici Starého Města a Nového Města.  S dětmi jsme se podívali na Stavovské divadlo, kde poprvé zazněla naše státní hymna a na budovu Karlovy univerzity. Na Staroměstské náměstí jsme došli včas a stihli jsme orloj.

Na Karlově mostě již některé bolely nohy, a protože byl obědový čas, byli všichni rádi za obědovou přestávku na dětském hřišti pod Karlovým mostem. 

Svižným krokem jsme se dostali na Pražský hrad, kde jsme měli domluvenu průvodkyni. Velkým překvapením pro nás byl slavnostní nástup hradní stráže , kde byl přítomen i náš prezident Petr Pavel.  
To byl zážitek .... a fotek prezidenta. :-)  ... a navíc byli někteří v přímém přenosu Čt24 (čas 14:30)

Průvodkyně nám pověděla mnoho zajímavostí o areálu Pražského hradu. Prošli jsme Chrám Sv. Víta, Vladislavský sál, baziliku Sv. Jiří a Zlatou uličku. 

To jsme již měli v nohou 9 kilometrů, tak jsme byli rádi, když jsme seběhli k metru a dojeli až na vlakové nádraží, kde jsme si stihli koupit trdelník. Sice jsme museli počkat půl hodiny na vlak, protože na trati došlo k mimořádné události, ale do Hradce Králové, kde si děti rozebrali rodiče, jsme nakonec večer úspěšně dorazili. 

To se dnes bude usínat. :-)

-Rm-